Jag har varit i gymmet;)

 Resan fortsätter ner mot Galveston. Vi ankommer dit på fredag morgon. Igår kväll blev det lite kort och snack nere i dagrummet med några stycken, mycket trevligt, Paserade även Miami igår kväll, det var lite kul att se Miami från sjö sidan eftersom jag varit där tidigare men då var jag iland. Imorse när jag klev på vakten passerade vi även Key West. Blixtrade imorse när jag satt där uppe och höll utkik, väldig häftig syn när allt är svart och helt plötsligt blixtrar det till :)
Det är väldigt lärorika dagar uppe på bryggan och idag har jag tex lärt mig hur man räknar ut sann och relativ vind. Har även gått en runda och kollat igenom alla nödutgångar som finns.
På eftermiddagen blev det bad i poolen och sedan lite sol på det. Jag har även idag besökt gymmet för första gången under denna resa, blev lite träning men inte så seriöst ;) Men imorgon drar den seriösa träningen igång och jag ska då träna konternueligt är tanken :) Får se hur det går med det :p
Men nu ska jag hoppa in i duschen och sedan upp på bryggan för att gå vakt igen. Ska gå igenom hur man splejsar och så med tampar, ska bli spännande.
Hare bäst!

Handstyrning

Nu har jag precis kommit ner från vakten på bryggan, har hunnit med att käka frukost också.
 Igår var det första dagen på vakten men det gick bra att komma upp även fast det var väldigt tidigt. Var där uppe en timme på bryggan sedan gick vi ner och förberedde lots lejdaren för att lotsen var påväg. Var med när lotsen lotsade in båten och sedan var det bara gå ner och förtöja. Sen var jag med och körde ner rampen innan vakten var slut då jag gick och åt frukost.
Sedan var det bestämt att vi skulle gå iland så kl 08.30 kom bilen som skulle hämta oss och köra oss till shoppingcentret. Vi var 8 pers som åkte och när vi kom dit delade vi upp oss. Jag, Viktor, Kristian och Richard gick tillsammans och kollade i dom olika affärerna. Jag införskaffade mig en klocka som jag kan ha  när jag arbetar ombord så jag har lite koll på tiden iallfall :) sedan 2 linnen och underkläder. Skulle ha velat köpt jeans också men jag hittade inte några som jag tyckte om så mycket och sedan ville jag inte låta grabbarna stå och vänta i evigheter när jag skulle stå där och prova en massa kläder :)  Räckte med det som jag redan köpt, men nästa gång jag går iland ska jag leta lite mer efter jeans. 13.00 blev vi hämtade igen och åkte tillbaka till båten. Gick upp på hytten och tog det lungan ett tag och sov lite. Kl 16.00 började min vakt och jag gick ner på bildäck för att kolla hur det gick med lossningen. Det var inte så mycket last kvar så strax där efter kunde vi avgå.
Upp på bryggan igen en stund sedan ner att ordna lotslejdare åt lotsen som sedan skulle kliva av. Sen säkrade vi där, var även med och säkrade ankarspelen som varit klara för nödankring om det skulle behövas.
Efter vakten blev det ett kvällsdopp riktigt skönt även fast det regnade.
Idag på vakten har jag fått handstyra båten, det var lite nervöst i början men väldigt kul :) Det är väldigt svårt att hålla den kurs man blivit tillsagd att hålla, men som tur var krockad vi inte med något iallfall ;) Sen ska det väl också vara svårt i början annars har man ingenting att lära sig. Så det blir till att öva flera gånger, väldigt skoj :) Har också fått lära mig lite mer om radarn och AISen. Nu tänkte jag kolla på film sedan sova en stund och hoppas på att det är bättre väder när jag vaknar så kanske man kan gå ut och sola och bada senare.
Men då säger jag natti natti nu så hörs vi vidare.
Hare bäst!


Pool time!

Igår var jag ledig så då hände det inte så jätte mycket. Var nere i maskin och fick hjälp med en skoluppgift sen läste jag lite körteori under dagen. På kvällen kastade jag lite pil sen gick jag upp en sväng på bryggan och kollade. Sedan vandrade vi ner joinade några andra som satt ute på däck vid poolen och snackade. Det var en jätte trevlig kväll. Efter ett tag var det bara jag som satt där som var från däcksidan så då satt alla maskinare och skulle övertyga mig om att byta till maskin. Får se hur det blir med det, ska troligen ha min maskin vecka nästa vecka. Vem vet jag kanske nappar på det istället ;)
Imorgon drar min vakt vecka igång uppe på bryggan så jag börjar imorgon bitti kl 04.00
Men nu är det dags att gå ut och ta sig ett dopp i poolen :)
Hare bäst!


New York

Blev inget inlägg igår men nu kommer det ett för båda dagarna:) Igår fick jag gå och plocka upp spännband, sling och klossar på dom olika däcken. När jag gått där nere ett tag kände jag hur det började snurra i huvudet och det kändes som att jag skulle svimma.. Gjorde som tur aldrig det men vet inte vad det beror på att jag får sådär ibland. Kanske har jag för lågt blodtryck eller så var jag bara trött och hade druckit för lite vatten.
På eftermiddagen blev det emergency steering övning. Det finns ett rum nere i maskinrummet därifrån kan man manövrera båten om det skulle vara så att styrningsfunkotionen uppe på bryggan slutar fungera så finns detta. Så då fick alla testa och styra. Kapteten sitter uppe på bryggan och ger olika roder order som man sedan ska följa. Det finns en roderindikator där nere så man ser hur mycket man girar styrbord eller babord.
På kvällen belv det kort och det gick så himla dåligt för mig :p Men nästa gång då ska det minsann gå bättre ;)
Inatt blev det tyvärr jätte lite sömn. Gick och la mig i sängen kl 22.00 men somnade inte förens kl 02.00 Somnade bara lite korta stunder sen vaknade jag igen.. Det var jätte jobbigt. Det rullade lite inatt också men inte alls farligt.
Vaknade imorse kl 06.00 och trodde att jag inte hade vaknat när dom ringt. Kollade ut genom fönstret och såg hela New York framför mig. Låg i sängen och väntade till kl 07.15 men det var ingen som ringde. Gick ner och käkade frukost och då fick jag veta att vi hade blivit lite sena så kl 08.00 var det dags att gå mot poppen där förtöjning skulle ske.
Sedan efter förtöjning gick jag med och så fick jag fälle ner rampen det var spännande:)
Fick sedan gå in i receptionen som det kallas för att visa upp sig för de amrekanska immigration tror jag dom heter.
Lite senare kom det några slags poliser ombord och jag fick eskortera dom upp till kapteten. De skulle kontrollera en del grejer. Amrekanarna är ju rätt lustiga för att det var en dörr som stod öppen in till byssan och enligt dessa poliser eller var det var så får  man inte ha dörrar öppna för att det kan flyga in fåglar eller flugor och hämta sopppr som de sedan kan släppa i naturen i Usa.. Så det blev böter på 1000 dollar för att denna dörr stod öppen.. Hmm lite underliga är dom allt.
Nu ska jag ta och sova lite för att sedan gå ner och arbeta igen. Det blir inte avgång förens kl 22.30 ikväll så därför får jag vila lite nu.
Time to rest then back to work :)
Hare bäst!

Heldag i Halifax

Jajamen idag var det Halifax som gällde och jag var iland också. Började dagen me att kl 06.10 ringde dom och väckte mig för då var det dags för ankomst.Sedan var jag med och riggade lotslejadren för lotsen som skulle kliva av efter ankomst. Va riktigt trött imorse, men det gick över efter frukosten. Då jag gick ner och frågade Christoffer om han fortfarande tänkte vandra iland idag, och det tänkte han. Så jag gick upp duschade gjorde mig iordning och kl 10.00 gcik vi av båten påväg mot bussen som gick in till den lilla staden. Självkalrt när vi kliver ut på rampen och ska vandra iland börja det ös regna.. Men vi springer in på ett litet fik som ligger en bit utan för gaten där vi stannar ett tag för att se om regnet avtar. Medans vi väntade tog vi en kaffe och en donut ;)
Sen tog vi bussen in mot staden för att regnet avtog. Stannade påvägen för att ta ut lite penagar. Väl inne i Halifax gick vi runt och kollade i lite affärer det blev underkläder,shampoo och tuggummi för min del :) I Usa kommer det definitivt blir mer shoppande, här hade dom inte så mycket att erbjuda.
Lite kultur blev det också för att vi var  inne i en stor gammal fästning som finns i Halifax väldigt häftigt!
Påvägen tillbaka blev det lite strul med bussarna för att vi frågade en busschufför vilken buss som gick åt det hållet vi skulle åt. Då sa han tre olika buss nummer så vi hoppade på en är av det nämda bussnummrena kom. Sen efter halva vägen visade det sig att den bussen inte alls gick dit vi skulle.. Så vi fick hoppa och vänta in våran buss.. lite halv surt sådär men men. Påvägen tillbaka skulle vi också köpa med oss donuts annars var vi inte välkomna tillbaka ombord ;) så det köpte vi sedan knatade vi tillbaka till gaten där vi visade id och sedan var det fritt fram att vandra ombord igen.
När jag kom ombord igen var det bara att dra på sig arbetskläderna för att sedan gå ner och kolla hur den sista lossningen gick. Sen var det upp på poopen som gällde och sedan avgång.
Nu sitter jag här och är helt slut i mina fötter fick tyvärr skavsår av mina skor idag när vi gick :(
Nästa stopp blir New York får se om jag kommer iland där, har tydligen varit en massa strul tyvärr.
Men nu ska jag ner och spela kort!
Hare bäst<3

Tisdag

Det var vaskning som gällde idag också. Så det blev till att vandra runt i dom där jädrans stövlarna :p
Sen var jag nere på ettt utav bildäcken och plockade upp sling. Jag gick där nere själv och det är lite halv läskigt faktsikt.. Sen efter lunch hade vi info om ISPS och EPA det handlar om säkerhet i hamn och milöpolicy. Särskilt viktigt är det när man kommer in i amrekanskt vatten för dom är tydligen jätte hårda med allt sånt där. Sen var det ut och vaska igen. Fick sluta lite tidigadre idag så det var nice. 
Imorgon bitti kl 05.00 kommer lotsen ombord och beräknad ankomst till Halifax är 07.00 så det blir till att stiga upp runt kl 06.00 imorgon för att förbereda ankomst.
Nu ska jag gå ner och äta.
Hare bäst<3 
Ps idag har jag också sett delfiner :)


Vaska,vaska

Idag var det vaskning som gällde på poopen,backen,bryggvingarna och på två andra däck. Jag fick vandra runt i ett par stövlar som var 3 nummer förstora inte det lättaste när man ska upp och ner för lejdare :p Blåste väldigt mycket idag så det var lite jobbigt att stå ute och vaska men det gick. Skönt att det iallafall inte blåste kallt.
Var uppe på bryggan och snackade lite. När jag var där uppe var det så pass mycket dimma att man inte såg något framför båten. Dimma har det varit under hela dagen, denna dimma uppstår då tex kallt vatten möter varm luft och tvärtom. Fick förresten lite ideér av Richard vad jag skulle kunna göra för projektarbete så nu kanske jag har något på gång. 
Sedan gick vi igenom lite i den blåa boken och jag fick lära mig massa nya grejer om hur man räknar ut hur mycket som ska flyttas för att få ett fartyg stabilt om kraften inte är jämn och en massa annat.  Riktigt lärorikt hoppas bara att det stannar i huvudet nu också!
Sen kom jag ner i tvrummet och där satt det några maskinare och kollade tecknad film ;) Tydligen så är 1:a maskinisten riktigt besatt av tecknad film:D
Riktigt härligt gäng jag hamnat med! Nu känns allt bra och jag hoppas det håller i sig:)
 Imorgon är det sista dagen på sjön sedan på onsdags morgonen är vi framme i Halifax. Sedan bär det av ner längs usas kust. 
Hörs imorgon igen! 
Hare bäst! 

Söndag

Vaknade imorse kl 7 även fast vi hade sovmorgon, det var redigt surt.. kunde inte heller somna om så det blev till att lyssna på musik och sedan läsa lite körteori. Dagen rullade på sakta men säkert kollade lite film sov lite mitt på dagen, även fast det inte kanske var det bästa för när jag vaknade mådde jag jätte illa.. Men det gick över sedan när jag fått lite mat i magen. Efter det blev det lite pilkastning och sedan kortspel, gick inte bra i varken kortspelet eller darten.. 
Tog en sväng upp på bryggan för att se om det var några valar i sikte men inte idag, tyvärr.
Imorgon börja min andra arbetsvecka här ombord hoppas att allt rullar på som det ska!
Time to sleep natti natti!

Val syn:)

Idag var det ledighet som gällde. Men jag skulle vara uppe kl 8.30 för att jag och några till skulle få en genomgång hur nödgeneratorn och brandpumpen fungerade. För att i Usa kan dom som kommer ombord det kan vara kustbevakningen eller nåt peka ut någon som ska visa hur man startar dessa saker. Så därför kan det alltid vara bra med en genomgång så att man inte står där och ser ut som ett fån den dag dom kommer. Fast det kommer jag säkert göra iallafall om det blir jag som måste göra detta.
Sedan när det var klart gick jag tillbaka till hytten och duschade sedan sov jag ett tag. Vaknade sedan av att det är någon som låser upp min hyttdörr och in kommer Viktor en motorman, han ser direkt att jag sover och ber så mycket om ursäkt  och vänder och går ut. Jag förstår ingenting säger att det är lungt och sedan somnar jag om. Sen nere på lunchen ber han om ursäkt än en gång och det visade sig att han skulle in och fylla på något medel i toaletten, tydligen något som görs varje lördag i alla toaletter pga någon reningsgrej vet inte så mycket om det. Men iallafall han hade gått in i min hytt för han trodde att jag jobbade. För på min skylt på dörren står det dayman, och vanligtvis jobbar man halva lördagen om man är dayman. Men eftersom jag är elev eller nåt så får jag ledigt både lördagen och söndagen.
På efetermiddagen kollade jag lite film sedan efter middagen gick jag upp på bryggan. När vi står där och snackar ser jag helt plötsligt något som sprutar i vattnet och det visar sig vara en val! Jätte häftigt, även fast det inte var på så nära håll men ändå val det är bara sånna man sett på tv :D Tyvärr blev det inget kort denhär gången men dom har setts förut och när vi går ner längs usas kust så ska det tydligen vara både valar och delifiner så det ska bli riktigt spännande!!
Efter det gick jag och Christoffer ner till dagrummet där det satt några och spelade kort och vi joinade dom. Det blev en kväll med val syn, kortspel och snack, mycket trevligt!
Vi är fortfarande mitt ute på Atlanten beräknad ankomst till Halifax är 22 juli på morgonen. Var faktiskt riktigt häftigt att står där uppe på bryggan och se solen påväg ner och bara hav runt omring sig.
Förresten så måste jag bara påpeka att jag förstår inte vart alla mina kläder tagit vägen som jag tog med mig!! Det känns som att jag packat ner alldelles för lite.. Tänk att jag alltid lyckas. Men om jag går iland i någon hamn i usa är det första bästa shoppingcentret för min del som gäller ;) Skulle vara riktigt kul att få shoppa massa nya grejer nu :p
Imorgon är det inte frukost förens 9.30 så det blir lite sovmorgon iallafall. 
Ombord en vecka har jag också varit idag, känns riktigt bra för tillfället saknar självklart alla där hemma jätte mycket!<3 
 Sköt om er så hörs vi!

Måste bli mer positiv!

Knacka rost var det som srtod på schemat för dagens arbete. Det var nämligen så att lotslejdaren behövde få lite underhåll på sig så där blev det til att knacka idag. På eftermiddagen när jag satt där nere och knackade rost kände jag hur det började vrida sig i magen. Jag blev jätte rädd och trodde direkt att jag skulle bli sjösjuk eller nåt även fast det varken blåser eller gungar så pass mycket. Men en stund senare gick det över och jag kunde fortsätta koncentrera mig på mitt arbete. Sen blev det kväller och dags för middag. Efter middagen vandrade jag upp mot bryggan för att be Richard om lite hjälp med något jädrans tull grej som dom i Kanada vill ha för att kunna kontrollera en massa. Sånt som skulle skrivas upp var tex kamera,mobil och dator, det var iallafall vad jag skrev upp. Till detta behövdes iallafall en massa serienummer och dom var inte dom lättaste att hitta. Så det slutar med att jag står där upp med min dator och vi försöker hitta något passande nummer. Nu hoppas vi då att jag inte åker fast i tullen om dom börjar kolla det där ordenligt och inte tycker det stämmer.
Sedan blev det lite koll i den blåa boken som jag har med mig där det står massa uppgifter som skall göras under praktiken. Några saker blev signade av Richard min handledare så det kändes bra.
FIck också lite lektioner om olika saker när jag var där uppe så det var kanoners! 
Jag har kommit på en sak om mig själv, att jag måste sluta vara så negativ när det gäller allting! Ta skolarbetet tex som jag ska göra här ombord. Jag tycker det är döö trist och öken att hålla på med det. Men nu istället ska jag börja tänka mer poisitivt och försöka att inte se allt så himla tråkigt. Så tänk vad mycket jag kommer ha lärt mig efter att ha gjort allt detta arbete! Ja det är så jag känner just nu iallafall men vi får se hur länge till jag kommer vara såhär positiv ;) hehe.
Men nu är det filmtime som gäller!
Hare bäst<3


Övnningsdax

Nu sitter jag här och borstar tänderna och tänkte blogga lite från dagens händelser. Idag har jag smörjt dörrar och sedan lagt på något slags fett på packningarna som sitter på dörren. Sedan efter lunch kl 13.00 var det övningsdax. Först gick brandlarmet och så samlades alla nere i mässen. Eftersom jag var ny ombord och elev så fick jag demonstrera hur man sätter på sig en överlevnads dräkt, haha och där stod alla andra och kollade på. Dom testade även general larmet så att man vet skillanaderna på larmen. Sedan bar det av mot livbåten, det var en sådan vi fick åka på säkerhetscentret på Åland, fast denna här ombord är mycket högre.. Dom som var med på Åland minns säkert att jag inte tyckte det var så jätte skoj att åka denna  frittfall livbåt. Men som tur var skulle vi bara gå in och sätta oss i båten sedan kliva ur igen. Sedan var det mässen som gällde igen och då blev det brandövning. När brandlarmet går ombord ska jag gå upp på bryggan eftersom jag inte ingår i bestättningen så jag får inget ansvar. Det var jag och en annan elev från masikn som gick dit upp. När vi kommit upp sa överstyrman att vi fick gå ut och kolla på dom andra när det hade övning. Deras övning gick till så att det var en hytt som brann och där inne låg det en person som dom skulle rädda. Alla i bestättningen ombord får något ansvar om det skulle vara så att de skulle börja brinna så vissa är rökdykare någon är sjukvårdare och så. Övningen gick bra och dockan som dom räddades överlevde :)
Sedan fortsatte jag mitt arbete och vid 16.45 var arbetsdagen slut. Då var det middag och sedan bar det av till duschen för sedan skulle jag ner och få en intstruktion i pilkastning :) För att här ombord har dom tydligen pilkastningsturneringar :) Så det är tydligen bara sätta igång och öva :D Sedan anslöt det några till och vi körde en liten match. Sedan var det kortspel som gällde och det var plump som var kvällens kortspel. Första rundan var vi 4 pers och jag torskade totalt! Fick 11 plump och det är inte så värst bra.. Andra rundan gick det väl sisådär och då var vi 7 pres. Men tredeje rundan kom jag ikapp och vann hela alltet med 92 poäng!! :D så det blev en bra avslutning på kvällen.
Nu är det dags att sussa de är en dag imorgon också sen blir det helg och ledighet :)
Natti natti<3

Till havs!

Ja då har vi lämnat Southampton för att ta oss över Atlanten till Halifax. Just nu gungar det lite grann men vi får se hur det blir med min sjösjuka.. Jag har ingenaning om jag blir lätt sjösjuk eller inte, men det återstår att se. Men jag hoppas jag klarar mig känns inte så värst mysigt att bli det.
 Började dagen med att jag skulle hålla kolla på stuvarna medans dom stuvade bilarna. Det blev en väldans massa spring mellan dom olika däcken för att dom lastade på flera olika ställen samtidigt. Innan avgång blev det till att gå ship security tror jag det hette.. Det innebar att man ska söka igenom alla olika däcken för att se till så att det inte finns fripassagerare ombord, det kan tydligen vara så när fartygen går över Atlanten till Usa att folk försöker åka med. Sedan är det också vanligt ifrån Sydafrika att flyktingar gömmer sig ombord. Men under denna vandring fann vi ingen okänd person.
Efter avgången skulle vi gå igenom all last och se till att den satt fast ordentligt. Vi kollade bara ett däck för tydligen var dom andra redan kollade. Fast det tar sin lilla tid att bara kolla igenom ett däck. 
Imorgon blir det en timmes sovmorgon för att vi drar tillbaka klockan en timme. Det är väldigt mycket att  hålla koll på vad klockan är just där man är. Just nu sitter jag med tre olika klockor som visar olika klockslag så man får se till att man vet vilken som går rätt ;)
För tillfället är det inget mer jag har på hjärtat. Vi hörs vidare!
<3

Jobba på hej o hå!

6.30 tror jag det ringde och väckte mig.. Ja måste säga att jag har extremt dålig tidsuppfattning nu när jag är ombord. Men iallafall då var det bara att ge sig av mot poopen då det var dax att förtöja. Allt gick galant förutom att jag kände mig mest ivägen och kunde inte hjälpa till med något, har inte lärt mig än hur rutinerna fungerar ombord men hoppas att jag snart kan bidra med lite hjälp iallafall. Sedan blev det till att plocka lite spännband och därefter fick jag stå och kontrollera när stuvarna stuvade bilarna så att dom surrade fast bilarna rätt och att dom inte var skadade eller så. Jag var också med och hjälpte till när dom skulle sänka dom olika däcken ombord. Jag som igår trodde att jag hade fått lite koll här ombord med alla olika däck och så, men idag visade sig att så var inte fallet jag har ingen koll allas, för ombord finns det 13 olika däck!! Det kommer lungt sluta med att jag går vilse och irrar runt på något av däcken..
Haha,idag har jag förresten fått kickning på mitt kaffedrickande av Richard :p han tycker inte riktigt att jag har fattat hur man dricker kaffe, enligt honom är det bara svepa koppen med en klunk medan jag mer sitter där tar det lungt och njuter :) Slutar väl med att jag också kommer svepa kaffet med en klunk :D
Sen blev det så att vi blir kvar i Southampton inatt för de hann inte lastas klart. Men imorgon ska det nog bära av till Halifax.
Nu sitter jag här och halv sover framför datorn, så det är nog dax att krypa till kojs.
Hare bäst!
ps det känns som att jag håller på att bli förkyld.. Det känns inte riktigt som att en förkylning skulle passa så bra nu..Hoppas att det bara är någe tillfälligt!


Första arbetsdagen!

Jajamensan idag var det dax för första arbetsdagen. Det började med att jag inatt inte kunde sova för att jag tänkte att kl var 2 och jag hade antingen missat att vakna när dom skulle ringa och väcka mig eller så hade dom glömt att ringa mig.. Men jag låg där ett tag och väntade sedan kl 4 så ringde dom precis när jag somnat om..och då var det dax att gå ner och förbereda för ankomsten i Zeebrugge i Belgien. Sedan när vi hade lagt till kom alla som skulle köra av alla bilar,traktorer och var det nu var ombord och började lossa på allt. Arbetet som jag var med och gjorde idag var att plocka upp alla kättingar och spännband som varit fast surrade i bilarna och allt. Vid 7.30 var det frulle dax sedan ner och arbeta igen. Så rullade det på under dagen. Det var mycket nytt att ta in från alla håll så just nu är mitt huvud i stort behov av sömn för att imorgon är det Southhampton i England som gäller, och då är det upp tidigt imorgon bitti för att förtöja och sedan börja arbeta igen. Efter Southhampton är det Halifax i Canda som gäller och då blir det till att åka över Atlanten så då vet jag inte om det kommer bli så mycket bloggande tyvärr pga att det kanske inte finns någon mottagning till internetet. Men det ser vi då när jag är ute över Atlanten.
I det stora hela tycker jag att dagen har rullat på bra även fast jag nu har skavsår och är väldigt trött, men det är bara att duscha och sedan sova för att imorgon väntar en ny dag med massa nya grejer som man ska lära sig. 
Hare bäst så hörs vi vidare!
 

Ett litet ljus iallafall

Förra inlägget var ju sisådär muntert men tänk var fort allt kan ändra sig. Just nu känns läget helt okej. Det känns som att det bara är att bita i nu även om det känns rätt tungt ibland. Men så är det väl med allt antar jag, särskilt när man har något nytt framför sig. Idag fick jag också en handledare som verkar jätte snäll så det kommer nog bli bra. Imorgon blir den första arbetsdagen för min del. Men redan inatt ungefär vid 2 tiden blir det till att gå upp för då är det förtöjning som gäller i Beligen. Så jag hoppas jag vaknar när dom ringer och väcker mig inntt. Så nu blir det till att duscha och sedan kanske gå och lägga sig för att vara pigg inför ankomsten.
Jag är ledsen att det inte varit några bilder på de senaste inläggen, men det tar så himla lång tid att ladda upp en bild. Men hoppas på att det kanske blir bättre när vi närmar oss land vad vet jag:)
Hare bäst!

Tungt..

Det här måste ju göras om jag ska ha min behörighet men är det värt det? Just nu känns allt bara jätte jobbigt. Jag vet att man ska kämpa och inte ge upp i första taget. Jag vet inte ens om jag vill jobba med det här i framtiden. Visst måste man testa på saker för att veta om man tycker om det eller inte men 3 månader är en väldig lång tid...Iallafall som det känns nu. Alla ombord verkar jätte snälla och så men jag vet verkligen inte. Visst ska jag testa nu några veckor, vet inte ens om jag skulle få åka hem om jag ville. Förresten så blir det troligen ingen jorden runt resa, för som jag skrev i ett tidigare inlägg fick jag byta båt och den nya båten jag hamnade på alltså Undine hon går bara usa,canda och europa. Men det går nog bra en ändå, just nu känns det bara som att jag vill komma in i dethär och få det avklarat! Hare bäst! <3

Påmönstring

Idag var det alltså dags för påmönstring. När jag vaknade imorse var magkänslorna inte alls dom bästa, jag var så jädrans nervös så det var inte kul. Sedan gav vi oss iväg jag och pappa kl 06.45. Körde till Jönköping där det blev frukost kl 10.00 och pappa löste av mig med körnigen. Sedan sommnade jag i bilen och när jag vaknade var det endast några mil kvar till Göteborg, och den där jobbiga magkänslan började komma tillbaka. Så nervös som jag var när jag kom fram till hamnen i Göteborg sådan läskig nervositet har jag nog aldrig känt. Jag och pappa gick fram till grinden där jag anmälde mig och 5 minuter senare blev jag hämtad av hamn personal som tog mig till båten. När jag kom ombord möttes jag av trevliga människor och det kändes bra. Sedna fick jag en hytt tilldelad där jag instalerad mig. Senare under dagen blev det en rundvisning av säkerhetsystemet. Just nu känns det rätt tungt, det är mycket nytt att ta in och jag känner mig rätt obekväm. Men jag hoppas att det kommer att släppa sen efter ett tag när man kommit in i dethär och börja lära känna dom ombord. Sedan hoppas jag på en lärorik praktik och att tiden kommer gå fort. Vi lämnade kaj kl 17.00 och nästa mål är Beligien. Hare bäst så skriver jag snart igen! <3

Dagen före påmönstring

Dagen började med att jag vaknade runt 11.30 och insåg att jag hade väldigt bråttom för att jag skulle nämligen åka ner och hälsa på Gustavsberg 7 det är båten jag miljöpraktiserade på i ettan och som jag senare under sommaren jobbade på. Jag har tänkt nu hela tiden att jag ska hinna åka ner och hälsa på dom innan jag åker, som tur var hann jag med det idag. Det var väldigt trevligt att träffa alla ombord igen det var ett väldigt härligt gäng jag arbetade med. Sedan efter besöket bar det av in till stan, för där skulle jag träffa en kompis som ska åka iväg till USA och jobba som aupair där ett år så vi ville hinna ses innan vi båda drar iväg. Kommer sakna henne<3 Känslorna just nu är väldigt nervösa. Det är verkligen nu det gäller. Man har gått och pratat om den här praktiken ända sedan man började ettan och nu är det dags att fara iväg. Kommer sakna alla här hemma oerhört mycket!<3 Ska försöka blogga så mycket det går. Ha det bäst så ses vi i höst när jag kommer hem. Bye bye!

Klartecken!

Idag så ringde kaptenen ombord på Undine mig och berättade att nu på lördag den 11/7 var det dags för påmönstring. Väskan står redan packad och klar där hemma. Eftersom jag nu befinner mig uppe i Örnsköldsvik så blir det att på fredag morgon åker jag och pappa ner till Stockholm och plockar upp min väska, sedan bär det av till Göteborg där Undine ligger under lördagen och jag mönstrar på. Jag hoppas att jag får igång datorn och nätet ombord rätt omgående så jag kan uppdatera hur resan ner till Göteborg och allt har gått. Just nu känns allt rätt bra även fast jag nu har ont i halsen och huvudet. Det känns rätt tråkigt om jag nu veckan innan jag ska åka blir sjuk.. Förhoppningsvis är det bara något tillfälligt. Ha det bäst så hörs vi vidare!

RSS 2.0