Tröött!!

Imorse var det hur jobbigt som helt att gå upp när kl ringde 05.40 jag har nog aldrig varit såhär trött förut som jag var idag. Jag höll nästa på att somna på durken i maskin, då är man inte så pigg!
Har tyvärr varit dåligt uppdaterat pga att internet inte har fungerat. I helgen så jobbade jag ju i lördags. Sen har det kollats på film, spelats kort, kastats pil m.m
Sista dagen i maskin idag, lite tråkigt då det har varit väldigt lärorikt och jätte kul. Men imorgon är det däcksarbete som gäller igen och på onsdag anländer vi till Halifax efter 6 dagars sjöresa. Vi blev en dag föresnad till Halifax pga att vädret varit lite halvbra. Det har rullat lite till och från under hela sjöresan över Atlanten men jag har inte känt av någon sjösjuka alls, det känns väldigt bra. Men tydligen blir man rätt seg när det rullar en del så det kanske är därför jag har varit ovanligt trött i några dagar nu.
Vill tillägna ett stort grattis i efterskott till Maria som igår fyllde 18!! Hoppas du hade en kanon dag och jag önskar jag kunde varit hemma och firat dig<3<3
Nu är det duschen som gäller sen ska jag sova!
Hare bäst och hoppas att internet kommer vara lite bättre och att jag kommer var alite bättre på att då uppdatera!

Jobb och övning!

Idag har det varit övning. Det var lite brand övning med genomgång av co2 systemet. Sen skulle vi kolla hur nödkärran fungerar, självklart fick jag (eftersom jag är elev) pröva att starta den. Men det är självklart är det jätte nyttigt att testa så man vet hur man ska göra. Sen var det frifalllivbåtsövning. Men vi åker inte i den utan vi går bara in och sätter oss testar att spänna fast oss sen är övningen avlutad.
Igår fortsatte vi att fixa med avgasbälgen som vi bytt dagen innan. Vi provkörde också kärran och allt fungerade som det skulle, det strömade inte ut några avgaser i masikn som det gjort innan vi hade bytt denna avgasbälg. Sen tog vi några vatten prover också på dricksvattnet, vattnet till separatoenerna och huvudmaskin.
Imorse var det jag som skulle försöka att klara att gå morgonrundan utan hjälp.. det gick väl sådär det är så mycket olika mätare som man ska hålla reda på och jag kan skylla på att jag bara varit där i 2 dagar :P Sen har vi också isolerat avgasbälgen och på måndag ska vi sätta på skyddet till denna.  Vi skulle köra ut lite blige vatten överbord idag men då pumpen som detta ska gå via och där det även ska renas vägrade fungera så blev det till att hitta felet. Vi hann inte klart idag så det blir till att fortsätta antingen imorgon eller på måndag med detta.
Nu ska jag duscha och sedan ner och kasta lite pil med grabbsen.
Hare bäst!!

Min första dag i maskin!

Jajamen från och med idag och 5 dagar framåt ska jag ingå i maskingänget:) Idag var jag med och gick morgonrunda i maskin, började gå den kl 06.00 och var klara lagom till frukost kl 07.30 under denna runda kollas det olja i olika masiker och sedan så att allt står rätt till. Sedan skulle det bytas en packning eller vad man ska kalla det på ett avgassytem på en av kärorna. Det tog hela dagen då det var väldigt trixit att få loss och sedan få tillbaka den, men det var väldigt kul:) Det har rullat lite idag också, kände lite när jag var uppe och åt lunch men sedan när jag gick ner och arbetade igen kändes det inte lika mycket och så glömde man bort det då man var fullt upptagen med att arbeta, så det var skönt.
Just nu är jag så sjukt trött, blev inte så mycket sömn inatt då det var avgång sent och sedan upp tidigt imorse. Får vänta tills på söndag då jag kan sova ut och är ledig.
Men nu ska jag ner och träna sedan sova.
Hare bäst<3

Övning med rescueboat

Idag skulle det övas med rescueboaten och sedan skulle frifalllivbåts motorn testas. Övningen som gjordes med rescuebåten gick till så att man skulle få testa att lägga till med ett stäv tilllägg och ett sidotillläg mot Undine. Stävtillägget gick sådär men sidotilläget gick galant första gången sen gick det tyvärr inte lika bra:/ Det var lite svårt då båten går på vattenjett, det är lite skillnad i manövreringen mot en vanlig snurrebåt. Sedan tog vi en sväng runt med båten och Gustav gjorde en tvärsväng och det skvätte upp en hel del vatten.. och vart tror ni det hamnar om inte på Therese så där sitter jag sen dyngsur...medans alla andra asgarvar åt mig.. Men hämden är juv ;D
 Sen under dagen har det varit till att kontrollera stuvarna och sedan varit med vi ankomst och avgång. Jag har nu börja vara framme på backen lite då och då för att testa hur det är att vara där. I början känner man sig rätt överflödig då man inte kan alla rutiner och så men det kommer så småning om hoppas jag och då kan man försöka vara lite mer delaktig.
Just nu är jag jätte trött, höll till och med på att somna nere i lastlådan idag då är man inte så jätte pigg. Så det blir till att somna tidigt ikväll då det är ankomst imorgonbitt också, då vi anländer till Southmpton.
Duscha sedan sova, hare bäst natti natti!

6 veckor ombord idag

Då var det lördag igen och dags för avmönstring för en del ombord. Det var jätte tråkigt när alla åkte hem kommer verkligen sakna dessa trevliga människor. Men det har kommit nya personer ombord nu så det ska bli spännande att lära känna dem också!
Igår till idag var Alexandra här på besök och det var mycket trevligt. Vi var inne i Göteborg igår kväll och det var jätte mysigt. Nästa gång vi kommer hit alltså om 6 veckor är det hennes tur att mönstra på M/V Undine, så det ska bli kul.
Idag har jag även varit här i 6 veckor, visst har tiden gått fort men jag har hunnit lära mig massvis med nya saker och sen har jag också lärt känna massa underbara människor!
Har även hunnit prata med några hemmifrån, det var jobbigt men skönt ändå att få höra deras röster. Snart är det dags för avgång känns rätt skönt att komma härifrån då det är väldigt jobbigt när man är så pass nära hem med ändå inte får gå av...
Nu ska jag ner och äta sedan är det bara att vara standby inför avgång.
Hare bäst, hörs snart igen då förhoppningsvis med en lite piggare och gladare ton i inlägget.


Göteborg nästa..

Ja då anländer vi till Göteborg ikväll runt 23 tiden. Det känns rätt så jobbigt faktiskt.. men något positivt är att imorgon kommer ju Alexandra hit och hälsar på:)
Idag har jag målat nere vid lotslejdaren. Som vanligt blev det mer färg på mig än vad det blev på skotten;) men det hör till för då syns det ju att man har arbetat ;p
Sen har jag också varit nere i en av barlasttankarna idag. Det var väldigt spännande men trångt, så det gäller att man är smidig.. det kanske inte direkt är min starka sida men jag kom upp därifrån igen iallfall ;D Det läckte nämligen i ett av rören där barlastvattnet går så det skulle lagas.
Nu ska jag vila lite innan det är dags för ankomst.
Hare bäst<3

Önskar jag vore hemma idag...

..då det nämligen är så att älskade Bea fyller 18!! Stort grattis till dig min älskade vän, jag hoppas du får en kanon bra dag. Jag skickar massor med pussar och kramar till dig<3<3<3<3<3 Dagen har varit rätt så seg har haft hemlängtan mer en vanligt idag.. Just nu känns det rätt tungt faktiskt. Det hålls på att lasta för fullt nere i lastrummet och vi ska avgå kl 23.00 24 timmar senare anländer vi till Göteborg. På fradeg kommer Alexandra och hälsar på, det ska bli jätte roligt att få träffa henne hon blir kvar tills på lördag. Vi avgår igen på lördag med sikte på Zeebrugge igen. Tänk om jag också fått gå av i Göteborg, det skulle inte vara helt fel att få komma hem just nu.. Saknar alla där hemma jätte mycket<3 Ska sova lite nu så jag är pigg sedan då det är avgång, blir rätt lång tid uppe inatt eftersom det är slussning och allt. God natt!

Försov mig..

Ja det var de som hände imorse. Hade ställt klockan på 07.00 då jag skulle duscha innan frukosten. När väackarklockan på telefonen ringde tröck jag på snooze en gång och sedan somnade jag om. När jag vaknade nästa gång tyckte jag det såg ut som att klockan var 07.25 och insåg att jag inte skulle hinna duscha. Kollade på klockan igen då hade jag ju självklart sett fel så att klockan var 07.52 jag börjar jobba kl 08.00.. great så det blev till att kasta på sig kläderna springa ner och slänga i sig frukostenkom 10 minuter föresent men jag träffade båsen då jag var påväg ner och förklarde att jag försovit mig och att jag skulle skynda mig så gott jag kunde. När jag kom ut sen efetr att ha ätit frukost var det vaskning som gällde. Det blev till att vaska hela dagen, var lite jobbigt på eftermiddagen då det både blåste och regnade.. 
 Jag jobbade i byssan även lördag och söndag. Var jätte tråkigt när det var sista dagen igår i byssan, jag har verkligen haft det superkul där. Fick choklad utav messmannen för ett bra utfört arbete och det blev en liten tår i ögat..kommer sakna dom!
 lördags spelade vi lite kort, kastade pil och sedan blev det lite bilspel på x-box. Jag var också med 1:e maskenisten när han gick kvällsrond nere i maskin och kollade så att allt stod rätt till, allt var i sin ordning så det var lungt.
Fick sluta lite tidigare idag då det blir till att gå upp runt 00.00 inatt för att först slussa in i hamnområdet i Bremerhaven sedan sen dags för förtöjning. Komemr troligtvis vara klara någon gång vid 02.00 sen blir det kanske fyra timmars sömn sen är det upp igen för att dom börjar lossa på lasten redan vid 06.00 imorgon bitti.
Nu ska jag vila lite.
Hare bäst<3


Baka baka liten kaka:)

Ja det är vad jag gjort både igår och idag. Bakat för fullt, det har blivit chokladrutor,cocosbollar och idag blev det äppel muffins. Igår var det också HLR övning som gällde, då jag gjort detta förut både i skolan och hemma (eftersom vi har övningsgrejerna hemma då pappa fick det när han varit och praktiserat på sjukhus) så visste jag vad det stora hela handlade om. Bra med övning så att man kan hjälpa till om något skulle inträffa någon gång.
Idag är det sista dagen i byssan men dom frågade om jag skulle vilja vara med i helgen också då det blir lite mer avancerade maträtter och en hel del bak. Så jag tror att jag jobbar helgen också. Det kan bli rätt segt att vara ledig både lördag och söndag..
Ska sova lite nu sen är det matlagning och bakning igen som gäller :)
Hare bäst<3

Ugnsbakad lax alá Therese!

Det var de som sotd på menyn idag! Jag skulle alltså stå för middagen. Det blev färskpotatis och ugns bakad lax. Den var väldigt omtyckt så det var roligt att höra. Var lite nervös iannan vad alla skulle tycka men det gick ju bra de:)
Sen fick jag ett glädje besked idag om att den 2/10 mönstrar Alexandra i min grannklass på Undine i Göteborg! Får se hur det blir om jag är kvar då, men hoppas på det iallafall för det skulle vara super roligt om jag var kvar när hon kom.
Nu ska jag ta en sväng upp på bryggan för att öva lite på att sätta ut positioner, bäring m.m på sjökorten. Hoppas också det kan bli lite syn av val och andra fiskar :)
Hare bäst<3

Förkläde istället för arbetsbyxor :D

Nu har jag tagit på mig förklädet istället för arbetsbyxorna, för denna veckan är det byssan som gäller.  Första dagen igår  lärde jag mig massvis med nya saker så att denna vecka kommer nog blir riktigt lärorik och rolig :)
Vi skulle baka bullar igår  men det gick väl inte riktigt som väntat.. först jäste inte bullarna som dom skulle sen när dom väl gräddas så glömmer vi självklart bort dom.. :p Så resultatet blev brända bullar, men vi ska göra ett nytt försök någon annan dag och då ska de få se på andra bullar ;)
Sen gick jag också runt med ett möjligt handavtryck igår på rumpan :D Kocken och mässmannen tyckte att jag skulle lossas som ingenting och se hur folk reagerade, haha stört sköna människor här ombord!! :D Resultatet blev att alla skyllde på att kocken inte kunde hålla sina händer i styr!! :D
Sen blev det movietime igår kväll. Vi såg S/S Martha tydligen en film man måste sett om man ska jobba på sjön :P Den var bra.
Arbetstiderna för denna vecka är lite annorlunda så nu börjar jag kl 06.00 på mornarna.. väldigt segt att komma upp men det går. Nu är det dags att gå ner och jobba igen.. eller iallafall börja med en 10 fika ;)
Hare bäst!

En månad ombord

Ja då har det gått en månad sedan jag mönstrade på i Götet. Visst har tiden gått fort och det har hänt så mycket varje dag. Tror faktiskt att jag lärt mig något nytt varje dag.
Har börja fått lite hemlängtan få och då.. Men man  kommer ha dessa svackor då allt blir trist och grått, tiden går jätte sakta och allt. Men ska väl komma upp ur den svackan snart igen och ta nya krafter för att fortsätta min resa.
Igår var jag iland i Baltimore. Det fanns en Victorias Secret butik i det köpcentret vi var i så det blev självklart mer shopping där ;) Det blev mjukisbyxor,t-shirt,linne, underkläder och en hudlotion.
Båten är nästan fulllastad då vi ger oss ut på Atlanten igen. Nästa hamn blir om 11 dagar och det är Bremerhaven i Tyskland.
Nästa vecka ska jag vara i byssan. Det ska bli spännande att se hur det är att jobba i köket ombord på en båt. Kanske blir kock av mig istället efter denna vecka ;)
Idag har det inte hänt så mycket eftersom jag är ledig. Men jag har iallfall städat min hytt och varit på bryggan och gjort general alarm testet.
Tror det är dags att gå ner i gymmet nu för att sedan spela lite däcksgolf :) Sen blir det grillpartaj ikväll!
Hare bäst<3

Jag skyller på internet..

Ledsen att det varit så dåligt uppdaterat här, men antingen så har internet inte fungerat eller så har jag varit jätte trött och inte orkat..
Igår var jag iland i Charlston, väldigt söt lite stad. Där fanns Victorias Secret butiken så självklart var jag tvungen att införskaffa något :p Hittade massa annat som jag också skulle velat köpt men jag ville inte att alla skulle stå och vänta på mig medans jag stod där och valde och provade en massa saker :p Men jag kommer ju tillbaka och då kanske man kan gå iland igen för då vet jag ju vad jag vill ha ;D
Det jobbas på som vanligt, idag var det målning och att gå lastkoll genom alla bildäck som stod på schemat. Vi började på bildäck 13 och gick sedan neråt tills vi var på 1 då vi gått igenom alla däcken. Det var sjuukt varmt där nere i lastlådan och det blir ju inte bättre när man har en jädrans overall på sig heller. Men nu är jag fri från overallen för att jag har fått en par arbetsbyxor istället!! Helt perfa tackar dom i maskin för detta. ( Byxorna kom därifrån)
Vi är nu påväg till Baltimore, våran sista hamn i USA sen bär det av mot europa igen. Det blir 11 dagars sjöresa över Atlanten innan vi når europa.
Jag tänkte gå iland imorgon också och förhoppningsvis hitta ett par jeans. Har en massa andra grejer jag vill införskaffa också, får se hur mycket jag hinner med :p
Nu är det dags att gå ner i gymmet. Försöker uppdatera så ofta det går.
Hare bäst<3


Move time!

Måndagen är nu avklarad och jag har spenderat dagen med att knacka rost och slipa. Det gick alldeles utmärkt till skadorna började komma. Jag har idag lyckats klämma fingret, fått en rost flaga i ansiktet så det började blöda och sedan fick jag nådot från slipmaskinen i magen. Jag kan ju säga att skadorna inte är livshotande så det är inget att vara orolig för:p
Idag har jag varit jätte trött hela dagen. Satt där nere och knackade rost och det var ansträngadne för ögonen..
Imorgonbitti är det ankomst i Brunswick som gäller vet ej vilken tid men blir väl någon gång på morgonen.
Nu ikväll var det filmtajm i tv-rummet som gällde.Vi såg Smala Sussie, mycket trevligt.
Hare bäst så hörs vi!


Däcksgolf:)

Idag har det speltas däcksgolf:) Det var superkul! Jag och Hasse var i lag, vi förlorade tyvärr men vi kommer komma igen nästa söndag om det är fint väder för då blir det till att golfa igen! Däcksgolf går till så att man har som krocket klubbor och sedan som små puckar man ska skjuta in i dom olika hålen som är uppritade på däck.
Har inte gjort så mycket mer idag badat och tagit det lungan. Blev lite kort nu på kvällen och jag vann faktiskt en av omgångarna, var ett tag sedan sist :p
Nu är det dags att sova för imorgon börjar en ny arbetsvecka. Just nu är vi mellan Key West och Miami, vi kommer anlända till Brunswick tisdag morgon.
Natti Natti!

Helg igen

Veckorna rullar på och jag ska nu börja på min 4:e vecka på måndag. Igår fick jag vara med och kolla när dom gjorde en test av general alarm och nästa lördag är det min tur och då ska jag ropa ut i högtalarna att ett test av general alarm kommer ske. Jag har kommit på en sak att jag har fobi för att prata i radion här ombord, jätte jobbigt när alla ska höra. Plus att det är på engelska så det gör ju inte saken lättare.. Men jag har inget val det m,åste göras. Igår gjorde jag sista vakt dagen på ett tag nu uppe på bryggan. På måndag kommer jag börja jobba som vanligt igen 8-17
Just nu har jag inget mer på hjärtat.
Hare bäst!

RSS 2.0