Nu är vi till kaj!

Efter 11 dagar till sjöss var det idag dags för att lägga till vid kajen i Bremerhaven. Lotsen kom imorse vid 08.00 men denna gång var det inte lots båt som gällde utan helikoppter:)
Det blir 3 dagar här i Bremerhaven. Idag ska allt lossas imorgon blir det ingen lastning pga att det var ont om stuvare så dom ska först lasta klart på Elektra som ligger precis brevid oss en anna av Wallenius fartyg. Sedan på tordag ska dom börja lasta här ombord. Det blir att vi kommer in lite senare till Göteborg på fredag än vad som var plnerat.. men jag hoppas att jag hinenr med alla mina planer jag har iallafall;)
Nu märks det att hösten är här då det regnar och är kallt ute, usch usch. Men om 2 veckor ungefär så är vi på lite varmare platser igen och då hoppas jag att det kan bli några bad i poolen igen ;D
Det hade kommit lite nya filmer idag, så självklart var jag tvungen och gå ner och se efter va det var för mågot spännande. Jag hittade den omtalade filmen Män som hatar kvinnor. Så nu ska det bli filmtajm!
Hare bäst!<3 

Fortfarande ute till havs!

Vi befinenr occ fortfarande ute till havs. Men enligt schedulen så ska vi komma till Bremerhaven på tisdag mitt på dagen. Vädret har varit kanoners denna vecka så det har blivit mycket gjort ute på däck.
Igår var jag uppe på bryggan och handstyrde lite sedan gick jag och Gustaf min handledare och kollade var det förvarade trossarna och så gick vi igenom lite om det. Igår var det också genomgång av hur sjösättning av livflottarna fungerar, testade även livvästrana.
Idag har jag och Marlon smort två st kranar sen vaskade jag inne i workshoppen. Sedan gick jag med Mats 3:e styrmanen en säkerhetsrunda ombord för att kolla livbojarna att lamporna fungerde och att allt så bra ut. Sedan kollade vi också frittfallivbåten så att allt så bra ut.
Har idag också städat hytten och grejat. Tänkte ta och sova lite efter lunchen men då skulle dom testa alla brand och rökdetektoer så att brandlarmet skulle gå igång ett antal gånger.. Så jag hoppar det där med att sova och går snart ner och tränar istället och sover sen när dom är klara istället.
Nu är det bara en vecka kvar sedan är vi i Göteborg då kommer Alexandra och så ska jag förhoppningvis också träffa Amanda och Christoffer.
Men nu är det dags för träning.
Hare bäst!


Solsken på Atlanten!

Jajamen det är precis de det är! Det är väldigt ovanligt för att vara september och på Atlanten. Men det är bara tacka och ta emot det fina vädret:) Självklart passas det då på att utföra arbeten utomhus. I måndags var jag dock nere på bildäck nr 1 och kanckade rost och slipade på förmiddagen. Men på eftermiddagen var jag ute och målade på däck. Igår blev det också måla på däck och samma sak gäller idag. 
Har jätte ont i ryggen så det är lite halvjobbigt men men life goes on.
Igår lyckades jag somna på soffan på lunchrasten och när jag vaknar har märke från soffan över hela ansiktet, haha nej nej inte genomskinligt att jag har sovit :D Märket gick inte bort förens vid 15 tiden :p
Igår kollade vi på film. vi såg The Gurdian eller va den hette:p Den var väldigt bra men sorglig i sluetet.. och vem satt inte då och bölade som ett litet barn.. Jo det gjorde självklart jag:P Men jag står för att jag inte klarar av att se sorgliga filmer utan att börja böla:P 
Nu är lunchrasten snart slut och det är dags att återgå till arbetet.
Förresten fick jag i måndags reda på att Alexandra kommer hit till slut. Det var problem med en massa papper och grejer så att hon det var nästa klart att hon inte skulle komma hit. Men i måndags fick jag reda på att allt löst sig och att hon kommer mönstra på nu när vi kommer till Göteborg om ungefär 1 och en halv vecka!:)
Soliga hälsningar från Atlanten;) 

11 dagar till sjöss framför oss nu!

Ja då har det blivit sådär dåligt uppdaterat igen.. Jag ber om ursäkt.
I veckan har jag ju gått vakt det har gått bra, har fått ihop 11 timmars handstyrning. I i fredags morse var det ankosmt kl 03.00 så klockan 02.30 ringde dom och väckte än.. Jag som då lyckats somna runt 00.30 var inte så jätte pigg men det gick bra. Var iland i Baltimore igår också, mycket trevligt. Blev ett armband från wet seal, en tröja från Urban outfitters och en sminkväska från Victortias Secret :) Vi var först nere i stan och sedan åkte vi ut till ett stort mall och tittade lite.
Igår var som sakt sista hamn läng USA kusten denna resa. Nu är det 11 dagar över till Bremerhaven och snart har det gått ett varv till.
På måndag börjar jag jobba som vanligt igen på däck 8-17.
Nu ska jag hoppa in i duschen innan det är dags att gå ner och äta lunch.
Hare!

04.00-08.00 16.00-20.00

Ja så ser mina vakt tider ut för denna vecka. Det blev ingen handstyrning med lots in till Brunswick då det blåste för mycket och var lite för smalt för att vara första gången jag skulle handstyra in med lots. Men imorgon blir det ett nytt försök då vi ska anlända till Baltimore.
På vakterna handstyr jag, sätter ut positioner i sjökortet lär mig om radar och ecdis.
Var iland igår i Brunswick. Staden hade inte så jätte mycket att erbjuda men det var trevligt iallafall. Tror jag ska gå iland i Baltimore också får se om det blir någon shopping där, det finns ju en Victroia´s Secret butik där så att risken är rätt stor att det blir något införskaffat därifrån ;)
Efter Baltimore är det 11 dagars sjöresa över Atlanten till Bremerhaven. Tydligen skulle det kanske bli dåligt väder i slutet av resan över Atlanten, vågar på upp emot en 7 meter.. Men man kan inta alltid vara säker på det som sägs. Hoppas verkligen inte att det blir dåligt väder, men troligen blir det de för att det börjar bli höst och höst/vinter på Nordantlanten är oftast inte det bästa vädret..
Men det återstår att se hur de blir med den saken.
Idag har jag passat på att bada och sola lite efetsrom poolen snart töms då vi börjar Atlant resan så måste man ju passa på när man kan bada ;)
Det var lite info från läget just nu.
Hare bäst!<3

Vakt vecka

Denna vecka ska jag gå vakt på bryggan så imorse klockan 04.00 gick jag på min första vakt för denna vecka. Jag handstyrd i 2 timmar och det gick bra. Imorgon när vi har lots ombord ska jag få handstyra, det ska bli väldigt spännande :)
I lördags var det genomgång i hur man ska kontrollera surrningar på tunggods och bilar. Det var väldigt intressant.
Igår var jag, Mats med Gustaf då han skulle inventera sjukhytten. Även fast det kanske inte var så jätte roligt jobb så var det iallfall roligt att se hur det går till.
Idag efter vakten gick jag och la mig och sov i 2 timamr sen tränade jag och nu tror jag ja ska gå ut och sola lite.
Ha det bra!


Galveston

Nu är vi i Galveston och lastningen är i full gång.
Igår fick jag uppgiften att knacka,slipa och sedan måla ett område på bildäck. Allt gick jätte bra tills det var någon jävel som hade kastat tuggummi på bildäck så det fastnade självklart i rostpistolen!! Så det blev att försöka pilla bort den där skiten.. men efter tag gav jag upp och bytte rostpistol. Men rengjorde den andra idag istället.
Tränade senare på kvällen och efter det ett dopp i poolen :)
Idag har jag vaskat hissen innan det var dags för ankomst. Vi var förtöjda och färdiga kl 12.00 sen var det dags för lunch och sen var det lastlådan som gällde igen kl 13.00
Dagens arbete blev att kontrollera stuvarna och plocka kätting. Det var bara ett fåtal bilar som skulle lastas sen var det tunggods som gällde. Så idag har jag varit med lite mer och sätt hur det fungerar när tunggodset lastats. Jag har tidigare mest varit och kontrollerat då dom lastar bilar.
Nu ska jag ta det lungt en stund sedan vid 19 tiden är det avgång som gäller.
Hej svejs!


090909;)

Idag har jag sådan träningsverk sedan gårdagens pass i gymmet, är helt slut.
Idag har jag plockat surrningar och sen har vi åkt runt med bil på alla däcken och samlat ihop sling, och det var en hel del kan jag säga.
Sen var det dags att måla lite gult på skotten. Så det ska jag frotsätta med nu efter lunch rasten.
Iförrgår fick jag och Kristian lite instruktioner i självförsvar av Frank, så nu gäller det att se upp där hemma ;D
Igår fyllde vi även poolen. Grabbarna vaskade och jag stod och var moraliskt stöd till dom ;) Någon måste ju vara det också!:) Men jag var faktsikt snäll och hämtade lite grejer till dom om de behövde något. Jag vaskade ju faktsikt poolen sist så nu tyckte jag att det var deras tur :D Sen tränade jag och sen blev det ett dopp i det blå efter tränigen. Jätte härligt att ligga där i poolen och kolla upp på en sjärnklar himmel!
Sen ett stort grattis till min ena farbror som igår fyllde år! Grattis till dig:)
Snart är lunchrasten slut och jobbet kallar igen så ha det bäst så hörs vi!
 


Dåligt uppdaterat!

Ja usch på mig har varit jätte dålig på att uppdatera. Men det har inte hänt spå mycket, jag har haft en jätte dålig vecka vet inte varför. Humöret har inte varit det bästa och hemlängtan har varit ENORM!
I helgen jobbade jag halva lördagen var ledig söndag men gick ändå upp kl 05.20 då det var ankomst till Baltimore. Efter ankomst gick jag och la mig. Vi var bara i Baltimore till kl 13.00 men jag beövde inte vara med på avgången eftersom det var min lediga dag. Istälelt kollade jag och Gustaf på någon skit konstig film inte se värd.
Idag har jag plockat surrningar och vaskat på bildäck. Har varit uppe på bryggan och fått några saker ifyllda i min bok.
Imorgon då vi anländer till Brunswick ska jag stå vakt nere vid rampen med vakt matrosen.
Nu ska jag träna sen ska jag nog sova då det är ankosmt tidigt imorgon.
Hej svejs!<3

Idag har halva tiden gått!

Idag har jag varit ombord i 56 dagar och jag har 56 dagar kvar.. kanske inte lika positivt att det är lika mycket kvar. Men tiden rinner väl på och man glömmer bort sig och snart står jag där med färdipackade resväskor redo att bege mig hemmåt :)
Igår plockades det surrningar och målades på lotslejdaren. Som vanligt fick jag mer färg på mig än vad det jag målade fick. Lyckades med att få färg i håret så det blev en stor grön fläck i mitt hår, riktigt fint... ;D Kastade även pil igår men det gick tyvärr inge bra.. Ibörjan gick det kanoners sen i slutet träffade jag knappt tavlan. Men jag skyller på att jag var trött och då kan man ju inte koncentrera sig fullt ut ;p
Imorse kl 06.00 ringde telefonen då var det 30 minuter kvar tills det var dags att vara standby inför förtöjning. Eftersom det var lossning av last så blev det till att plocka surrningar. Det är väldigt jobbigt då det känns som att man har plockat upp hur många surrningar som helst sen när man kollar ut över bildäcket känns det som man inte kommit någon vart alls... Men det är alltid härligt när det är klart :)
För en stund sedan la vi till vi den andra kajen, det är nämligen två olika kajer i New York. Så nu ska det lastas lite och lossas en hel del. Så inatt när det är dags för avgång ringer dom och väcker mig. Så nu blir det till att ta det lungt och sedan kanske gå och sova några timmar.
Veckan har gått rätt så fort och det är skönt. Nu när vi kommer ner längs usas kust så kommer det bli varmare och förhoppningsvis lite pool och sol väder :)
Men då säger jag god natt nu, hare!<3


En dag i Halifax!

Ja det blev så att jag gick iland iallafall, för igår när vi satt nere i dag rummet jag och några maskinare så kommer det en annan maskinare med ett kort till mig med en blid på hela maskin gänget och så står det tack för en väl utförd maskinvecka här ett litet bidrag till shoppingen och ett stort lycka till i fortsättningen! Så jag vi 90 dollar hälften canadensiska och hälften amrekanska! Så det blev lite tårar i ögonen, super härligt gäng hade en kanon vecka där nere!
Det blev en dag i Halifax med Kristian,Frank, jag och Andreas. Jag,Kristian och Frank åkte en guidad tur med en lastbil som sedan kunde åka i vattnet :p Harbour Hoppers hette det, det var riktigt kul. Efter det så gick jag och Frank nästa runt hela Halifax för Frank skulle till någon sportbutik där dom sålde någon slgas tejp till händerna för boxning. Vi frågade 4 pers och alla sa olika vägbeskrivningar men till sist så hittade vi! Vi käkade satt och snackade ett tag sedan var det dags att bege sig tillbaka till båten. Vi åkte nästan en timme innan vi skulle vara tillbaka på båten men självklart var det kö så vi kom 15 minuter försent till den angivna tiden då man senast skulle vara ombord. Men allt var lungt då dom inte var helt klara med lastningen.
Nu sitter jag här framför datorn och tar det lungt får se om det blir något kortspelande eller pilkastande ikväll.
På fredag morgon anländer vi till New York.
Bye Bye!<3

RSS 2.0